
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt (nálam tk búza)
- 25 dkg túró
-17 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 db tojás (ezt ki is lehet hagyni, enélkül is összeáll a tészta!)
-szatmári szilvalekvár
A késes robotgéppel gyorsan homogén morzsalékossá teszem a liszt, a túró és a vaj keverékét. Gyúródeszkára borítom, a közepébe ütöm a tojást (kicsit félreteszek belőle a kenéshez), majd gyors mozdulatokkal összegyúrom. Fél órát pihen a hűtőben a tészta, aztán kb. fél cm vastagságúra nyújtom és kb. 8cm x 8cm-es négyzetekre vágom derelyevágóval. Az egyik oldalára teszek egy csapott evőkanál lekvárt, majd ráhajtom és kicsit rá is nyomkodom a másik felét. Vékonyan olajozott tepsibe teszem a sütiket és megkenem a tetejüket tojással. 200 fokon kb.23-25 percig sütöm. Langyosan a legfinomabb! Ez a variáció teljesen cukor mentes, de más lekvárral is finom, szerintem főleg a fanyarabbakkal. Sós töltelékkel sem lehet rossz...
Forrás: Nyerges Ági/Rongybaba konyha
8 megjegyzés:
Volt, hogy tojás nélkül sütöttem, úgy is összeáll a tészta és finom lett.
Egyszerű és nagyszerű süti.
Betti
Hajrá lányok/asszonyok !
Betti,
Valóban, én is készítettem már tojás nélkül és működött, de aki nem eszik egyáltalán állati eredetű étket, az nincs vele beljebb, gondoltam...:))
Olzka,
köszönjük a biztatást, ránk fér! Már-már azon gondolkodtam/om, hogy be is zárom a blogot a szerzői oldal érdeklődése hiányában.
És örülök a hozzászólásodnak azért is, mert így rátalálhattam a blogodra! Amint lesz egy kis időm igyekszem is vissza hozzád, egy kis elmélyedésre!:)
Legfeljebb allergiásoknak érdekes a tojás, vagy akinek elfogyott otthon:)
be ne zárd, minden kezdet nehéz! hétvégén talán össze tudok ütni én is valamit :)
Igaz Betti,
erre nem gondoltam, bele is írom a receptbe! Köszi!
Rita,
:))
Ma végre kipróbáltam. Nagyon finom! Igaz, hogy minden darab más méretű és alakú, mert Peti lelkesedését nem akartam letörni :) de így is jó lett és az apróbbja sem égett meg.
ez a teszt én vagyok :) nem volt szándékomban rejtőzködni, csak utólag vettem észre, hogy a profilom nincs jól beállítva.
Megjegyzés küldése