2010. február 25., csütörtök

Tepertőkrém


Ez nem kifejezetten reform étel, de még is nyugodt szívvel írom le, mert nincs benne semmi mesterséges adalékanyag és még finom is!
Töpörtyűből az jó (ennél a krémnél is) ami jól ki van sütve, a belseje lukacsos, levegős.

Hozzávalók:
-2 marék tepertő (kb. 10 dkg)
-2 dl tejföl (kb.)
- 1/2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só, bors

Először a hagymát apróra vágom, majd minden hozzávalót beleteszek egy tálba és botmixerrel összedolgozom. Tejfölből annyit teszek hozzá, hogy lágy krémes legyen az állaga, de ne legyen folyós.

Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Szentpyr írta...

Betti, nem ériii!:) Ez nagyon guszta!

Tündérlátta írta...

Bár én utálom a zsírt, a töpörtyű az kicsit más. Tejfölel még soha nem kóstoltam.

TErika írta...

Szuper! A gyerekek nálunk imádják a tepertőt, de az első keményebb falatnál megtorpannak...remélem ez kedvencé válik (holnap érkezik a biatorbágyi tepertőm- feliratkozós ).

betti írta...

A disznó zsírt én sem szeretem. Azért írtam, hogy jól kisütött töpörtyű kell, mert akkor könnyű krémet lehet csinálni:) A tejföl sokat lazít a helyzeten!

barita írta...

Hű, erre benevezünk, hátha jobban csúszik a gyerekeknek a kenyér...