2010. február 22., hétfő

Holland-diós kenyér (avagy recept a püspökkenyér pereputtyából)


Nálunk ez generációs süti. Ki tudja folytatódik-e majd?...

32 dkg cukor (az eredeti szerint, de én 20-22-vel szoktam)
20 dkg vaj
5 egész tojás
3 dl tej
36 dkg liszt (miért is nem 35? :)
2 kiskanál sütőpor
20 dkg durvára vágott dió

Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne az egész tojásokat is. A tejhez hozzáadjuk a sütőport, míg el nem vegyül teljesen. Ezt az előzőekhez adagoljuk - felváltva a liszttel. Végül a dió következik.

Aki nemcsak magában szereti a mazsolát (mint nálunk a fiatalok) ezt is tehet hozzá. További javaslat ízvilágban: a birsalmasajt.
Kivajazott őzgerinc-sütőbe tesszük, és közepes tűzön addig sütjük, míg a beleszúrt tűre nem tapad rá a massza (ez kb.20-30 perc).

4 megjegyzés:

Szentpyr írta...

ez az a szuper farsangi süti, amiről Viki áradozott?? Hmmmm...;)
Na és a fotó... nem állom meg szó nélkül!:)

betti írta...

Ez annyira guszta! Diót kell pucolnom:)

baritas írta...

örülök, ha tetszik
vagy ízlik :)

Tündérlátta írta...

Gyönyörű a kép és igen-igen! Imádom a diót is!