
Nálunk ez generációs süti. Ki tudja folytatódik-e majd?...
32 dkg cukor (az eredeti szerint, de én 20-22-vel szoktam)
20 dkg vaj
5 egész tojás
3 dl tej
36 dkg liszt (miért is nem 35? :)
2 kiskanál sütőpor
20 dkg durvára vágott dió
Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne az egész tojásokat is. A tejhez hozzáadjuk a sütőport, míg el nem vegyül teljesen. Ezt az előzőekhez adagoljuk - felváltva a liszttel. Végül a dió következik.
Aki nemcsak magában szereti a mazsolát (mint nálunk a fiatalok) ezt is tehet hozzá. További javaslat ízvilágban: a birsalmasajt.
Kivajazott őzgerinc-sütőbe tesszük, és közepes tűzön addig sütjük, míg a beleszúrt tűre nem tapad rá a massza (ez kb.20-30 perc).
32 dkg cukor (az eredeti szerint, de én 20-22-vel szoktam)
20 dkg vaj
5 egész tojás
3 dl tej
36 dkg liszt (miért is nem 35? :)
2 kiskanál sütőpor
20 dkg durvára vágott dió
Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne az egész tojásokat is. A tejhez hozzáadjuk a sütőport, míg el nem vegyül teljesen. Ezt az előzőekhez adagoljuk - felváltva a liszttel. Végül a dió következik.
Aki nemcsak magában szereti a mazsolát (mint nálunk a fiatalok) ezt is tehet hozzá. További javaslat ízvilágban: a birsalmasajt.
Kivajazott őzgerinc-sütőbe tesszük, és közepes tűzön addig sütjük, míg a beleszúrt tűre nem tapad rá a massza (ez kb.20-30 perc).
4 megjegyzés:
ez az a szuper farsangi süti, amiről Viki áradozott?? Hmmmm...;)
Na és a fotó... nem állom meg szó nélkül!:)
Ez annyira guszta! Diót kell pucolnom:)
örülök, ha tetszik
vagy ízlik :)
Gyönyörű a kép és igen-igen! Imádom a diót is!
Megjegyzés küldése