Ez az a kence amit a gyerekek is szeretnek. Készülhet édes és sós változatban is. Mi most juharsziruposat készítettünk, ami inkább csak ízlelőbimbó csiklandozónak, mint édesítőnek volt jelen.
hozzávalók:
200 gr sótlan földimogyoró
2-3 evőkanál hidegen sajtolt olaj (esetleg mogyoróolaj)
Ízesítés fantáziánk szerint (méz, juharszirup, só, vanília..., alig várom, hogy egyszer kipróbáljam a csiliset is) A mogyorót késes aprítóban olyan simára vagy darabosra őrlöm, ahogy jólesik, hozzáteszem az olajat és az ízesítőket.
2010. március 1., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nem is pirítod?
ez nagyon izgatja a fantáziámat, még sose próbáltam ilyesmit. ééés egy újabb kenyérre való kence, de jó, de jó!:)
Kata!
Én nem pirítom, de biztos érdekes ízt adhat, mint ahogy a dió is nagyon kellemes lesz tőle.
Viki!
Ha ezt a "Mogyis" mogyoróból készítetted akkor szerintem az eleve pörkölt nem?
Megjegyzés küldése