Szeretem a sütőtököt édes és sósan is. Már felvágni is szívderítő, a téli szürke napokon igazán jól esik az élénk színe:)
Hozzávalók:
- egy kicsi sütőtök
- kis fej vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj
- tökmag
A hagymát megpárolom, amikor már majdnem kész a fokhagymát is hozzáadom, ezt picit pirítom. Majd jöhet a sütőtök amit amit előzőleg megpucoltam és felkockáztam. Felöntöm annyi vízzel, hogy pont ellepje. Ha megpuhult a tök én botmixerrel pürésítem majd felengedem annyi vízzel, hogy még jó krémes legyen. Ha szükséges még sózom és borsozom. A tökmagot megpirítom és azzal tálalom.
És azért minimál, mert ezt az alapreceptet tovább fűszerezhetjük, vagy tejszínnel még krémesebbé tehetjük.
3 megjegyzés:
Mi is nagyon szeretjük! Nekem is van egy variációm, majd jövök vele!:)
De jó:) várom a Te verziódat!
Nálunk sajna most még Nándi lelkesedését is letörte Boróka:( de azért nem adom fel!
Ma kipróbáltam, és ugyan kifelejtettem belőle a fokhagymát, de így is nagyon finom lett. Mármint nekem ízlik, a gyerekek nem kóstolták meg. Majd megenyhülnek, remélem...
Megjegyzés küldése