Hozzávalók fél kg tésztához:
4-5 szem paradicsom
6-8 friss bazsalikomlevél
só (kb. 1-2 mokkáskanál, tésztafüggő is)
olívaolaj
olívaolaj
Megfőzöm a tésztát (kagyló, orsó, szarvacska, penne, ami van...). Aprókra vágom a paradicsomot és a bazsalikomot. Wokban felforrósítok kevés olívaolajat, rá a tészta, paradicsom, bazsalikom, só, 1-2 percig forgatom, és kész is. Forrón tálalom. Akkor a legfinomabb, mikor a tésztát már bevonja a paradicsom piros színe, de még nem válik le a paradicsom héja. Tényleg csak 1-2 perc az egész összeforgatás. Ja, és sajttal még finomabb...
(GKriszti bejegyzése, csak apró segítségnyújtás miatt jelenik meg, az én nevem alatt.)
1 megjegyzés:
Köszi Rita!
A címe valahol elmaradt: Paradicsomos-bazsalikomos tészta
Megjegyzés küldése