Az olaszok kedvelt előétele (antipasti) ez amit mi csak pirítósnak hívunk és szívesen eszünk vacsorára akár főételként is. Nyáron sűrűn, mert nagyon finom és mert így az is eszik paradicsomot aki egyébként nem:)
Hiába van itt cserépben a friss bazsalikom (amit máshoz szívesen használok) ehhez mindig a szárítottat részesítem előnyben, valahogy azzal jobban ízlik.
És ha van lehetőség parázs fölött pirítani a kenyeret kóstoljátok meg úgy is!
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 szelet kenyér pirítani
- 4 paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma (ahány paradicsom annyi gerezd)
- 3-4 ek olíva olaj
- szárított bazsalikom
- frissen őrölt bors
- csipet só
A paradicsomot apróra felvágom, a fokhagymát is felaprítom. Egy tálkában összekeverem a hozzávalókat és már tehetjük is a pirítósra. Ha maradna belőle tegyük hűtőbe, másnap is nagyon finom!
Hiába van itt cserépben a friss bazsalikom (amit máshoz szívesen használok) ehhez mindig a szárítottat részesítem előnyben, valahogy azzal jobban ízlik.
És ha van lehetőség parázs fölött pirítani a kenyeret kóstoljátok meg úgy is!
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 szelet kenyér pirítani
- 4 paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma (ahány paradicsom annyi gerezd)
- 3-4 ek olíva olaj
- szárított bazsalikom
- frissen őrölt bors
- csipet só
A paradicsomot apróra felvágom, a fokhagymát is felaprítom. Egy tálkában összekeverem a hozzávalókat és már tehetjük is a pirítósra. Ha maradna belőle tegyük hűtőbe, másnap is nagyon finom!
3 megjegyzés:
hmmm, de hangulatos ez az egész...
Guszta a vacsora is, a kép is :)
:)
Megjegyzés küldése