Még nyár elején találtam Dolce Vitanál egy nagyon egyszerű ribizlismorzsát és azóta nincs megállás. Már több gyümölccsel kipróbáltam és egyik se okozott csalódást. Nagyon tetszenek ezek a csupa gyümölcsös szösszenetek. Kicsit módosítottam az ő verzióján, ezt írom le.
Hozzávalók:
40 dkg szilva
20 dkg liszt (ebből 10 teljes kiőrlésű)
10 dkg vaj (ezt helyettesíthetjük pálmazsírral)
5 dkg szeletelt mandula v. darabolt dió
1 tk őrölt fahéj
1/2 cs vaníliás cukor
(ha a gyümölcs túl savanyú szórjuk meg pl. barna cukorral)
A liszteket és vajat elmorzsolom, majd hozzákeverem a vaníliás cukrot és a csonthéjasok valamelyikét. A megmosott szilvát kimagozva, feldarabolva egy tűzálló tálba teszem és megszóróm őrölt fahéjjal. Beborítom a morzsával és mehet is az előmelegített sütőbe (kb. 200 fok) bő fél órára. Ha szép aranybarna a teteje elkészült.
Még melegen vanília fagyival igazi bűnbeesés!
Hozzávalók:
40 dkg szilva
20 dkg liszt (ebből 10 teljes kiőrlésű)
10 dkg vaj (ezt helyettesíthetjük pálmazsírral)
5 dkg szeletelt mandula v. darabolt dió
1 tk őrölt fahéj
1/2 cs vaníliás cukor
(ha a gyümölcs túl savanyú szórjuk meg pl. barna cukorral)
A liszteket és vajat elmorzsolom, majd hozzákeverem a vaníliás cukrot és a csonthéjasok valamelyikét. A megmosott szilvát kimagozva, feldarabolva egy tűzálló tálba teszem és megszóróm őrölt fahéjjal. Beborítom a morzsával és mehet is az előmelegített sütőbe (kb. 200 fok) bő fél órára. Ha szép aranybarna a teteje elkészült.
Még melegen vanília fagyival igazi bűnbeesés!
3 megjegyzés:
Éljenek a morzsák!
Már a szilva-fahéjjal is jól hangzik..
nagyon tetszik!
Valami ilyesmit szoktunk az oviban is sütni. Tuti siker.
Megjegyzés küldése