2010. augusztus 23., hétfő

Mandulával, kesudióval töltött cukkini

Viki kérésére kerül ide. Neki is ízlett. (Fénykép később...)
Mi cukkini szezonban hetente esszük.

Hozzávalók:
2 közepes cukkini
1 vöröshagyma
10 dkg hántolt, darált mandula
10 dkg darált kesudió
10 dkg búzacsíra
1-1 teáskanál majoranna, rozmaring, borsikafű (nekem rengeteg van, szívesen adok bárkinek belőle), vegamix
sok-sok petrezselyem
1-2 evőkanál olívaolaj


A cukkiniket megmosom, hosszában kettévágom, kivájom a belüket (nálunk a gyerekek annál inkább megeszik, minél kevesebb marad a széle), és megsózom őket.
Megpirítom az apróra vágott hagymát az olívaolajon (közben apróra vágom a petrezselymet), ráteszem a cukkinik belét és a fűszereket (sót is), és 3-4 percig sütöm. Leveszem a tűzről, ekkor kerülnek bele a darált magok és a búzacsíra. (Ha túl száraz, 1-2 evőkanál vízzel lehet segíteni rajta.)
Megtöltöm a cukkiniket, alufóliával lefedem, és közepes lángon kb. fél órát sütöm. Az utolsó 5-10 percben lehet rá reszelt sajtot szórni, akkor már fólia nélkül sütve.
Ehhez még a kedves férjem is szívesen eszi a bulgurt:)

3 megjegyzés:

Szentpyr írta...

Nagyon jól hangzik!

Viki írta...

Hát még ha próbáltad volna más érzékszerveddel!

baritas írta...

De jó, még egy lehetőség cukkinit enni :)