2010. március 1., hétfő

Spenót tojásos lepényben

... Innentől gyakorlatilag mindenkinek az ízvilágára és a konyhájára van bízva mivel és hogyan valósítja meg.

Az én változatom: a spenótot sima krumplipürével szoktam elkeverni (só, vaj, tej),
ami megmaradt azt tettem köretként hozzá.
A lepény pedig serpenyőben vékonyan kisütött /1-2 kanálnyi tejjel/ fölvert tojás.
A vékonyhoz kb. 1 tojás elegendő (persze serpenyő méretétől is függ).

Tavaszodik, jól esik a zöld és a sárga.

2 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

Ez a recept jól fog jönni. Tojásfestő hullám van a gyerekeken, így lesz hová elsütnöm a kifújtat.

betti írta...

Én is nagyon vágyon ilyenkor az üde zöld ételekre... és már van a zöldségesnél friss spenót:)