2010. június 26., szombat

Kukoricahalava

/6 személyre/


  • 3 dl kukoricadara
  • 15 dkg ghí (vagy ízlés szerint vaj)
  • 4-5 dl sűrű lekvár, nyáron friss gyümölcs
  • 1 kiskanál őrölt kardamon
  • 1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 dl méz
  • 1/4 kiskanál só (kihagyható)
  • 4,5 dl (tej) vagy zabital vagy rizsital
  • 1 dl tejszín (kihagyható)

Forraljuk fel a tejet/ zabitalt/ rizsitalt a mézzel. Egy másik edényben pirítsuk meg a darát a ghíben/ vajban a sóval halványbarnára. Öntsük hozzá a mézes öntetet, (a tejszínt), a kardamont, a szegfűszeget és főzzük addig, amíg el nem válik az edény falától. Vegyük le a tűzről, és öntsük olyan lapos, kerek formába, amiből később ki tudjuk borítani. Tegyük félre egy órára. Borítsuk ki egy tálcára és kenjük meg lekvárral, majd vágjuk fel úgy, ahogyan a tortát szoktuk.

Most friss gyümölccsel tálaltam.

/Parama Karuna Das: Indiai vegetáriánus konyha c. könyv receptje alapján/

1 megjegyzés:

Szentpyr írta...

Köszönöm!:))

Csendben mondom a többieknek, hogy ez nagyon(!!!) finom!;)