- 3 dl kukoricadara
- 15 dkg ghí (vagy ízlés szerint vaj)
- 4-5 dl sűrű lekvár, nyáron friss gyümölcs
- 1 kiskanál őrölt kardamon
- 1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 dl méz
- 1/4 kiskanál só (kihagyható)
- 4,5 dl (tej) vagy zabital vagy rizsital
- 1 dl tejszín (kihagyható)
Forraljuk fel a tejet/ zabitalt/ rizsitalt a mézzel. Egy másik edényben pirítsuk meg a darát a ghíben/ vajban a sóval halványbarnára. Öntsük hozzá a mézes öntetet, (a tejszínt), a kardamont, a szegfűszeget és főzzük addig, amíg el nem válik az edény falától. Vegyük le a tűzről, és öntsük olyan lapos, kerek formába, amiből később ki tudjuk borítani. Tegyük félre egy órára. Borítsuk ki egy tálcára és kenjük meg lekvárral, majd vágjuk fel úgy, ahogyan a tortát szoktuk.
Most friss gyümölccsel tálaltam.
/Parama Karuna Das: Indiai vegetáriánus konyha c. könyv receptje alapján/
1 megjegyzés:
Köszönöm!:))
Csendben mondom a többieknek, hogy ez nagyon(!!!) finom!;)
Megjegyzés küldése