2010. április 21., szerda

Szilvalekváros kifli


Ez a Györgyi anyukájától származó süti a kétnapos becenevet kapta, mivel összeállítás után két napot hűtőben pihen.
(Persze volt már, hogy csaltam, úgy is finom lett.)
Szerintem ovis szülinapokra éppen jó!
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25dkg margarin
6 evőkanál víz
1 evőkanál ecet
A lisztet az elmorzsolt margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, ecetet és egy pici sót. Átgyúrjuk.
A kész cipót fóliába tesszük és két napig pihentetjük. Ezután újból átgyúrjuk,
vékonyra nyújtjuk és kerek formával kiszaggatjuk. Tölthetjük szilvalekvárral, gesztenyével, dióval, mákkal. Félbehajtjuk, a széleket összenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, szép rózsaszínűre sütjük.

1 megjegyzés:

Szentpyr írta...

köszi a tippet,örülök az új variációnak!;)