2010. november 8., hétfő

Babpástétom


A tél közeledtével egyre többször kerülnek hüvelyesek nálunk az asztalra. A változatosság jegyében készült el ez a pástétom is, amiből tápláló reggeli vagy vacsora készülhet. Én az elkészítéséhez apró fehérbabot használtam (egész aprót, melynek a szemei akkorák, mint a borsó). Ha gyorsabb sikerre vágyunk, lehet konzervből is csinálni.

Hozzávalók:
kb. 15 dkg száraz fehér bab
0,5 dl olívaolaj
1-2 babérlevél
kakukkfű, lehetőleg frissből egy maréknyi
só és egy kis frissen őrölt bors

A babot előző este beáztatom, majd a babérlevéllel és kevés sóval megfőzöm. Ez gyorsan megy, mer apró babról van szó. Ha kész leszűröm,a babért kiveszem, már elvégezte a dolgát. A levét félre teszem. Kevés lével , fűszerekkel, olajjal egy tálban összemixelem. Ha túl sűrű lenne hígítsuk tovább a főzőlével, vagy esetleg ehhez maradék húslevest is használhatunk. Friss kenyérrel nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: