2010. szeptember 6., hétfő

Szilvás morzsasüti


Még nyár elején találtam Dolce Vitanál egy nagyon egyszerű ribizlismorzsát és azóta nincs megállás. Már több gyümölccsel kipróbáltam és egyik se okozott csalódást. Nagyon tetszenek ezek a csupa gyümölcsös szösszenetek. Kicsit módosítottam az ő verzióján, ezt írom le.


Hozzávalók:
40 dkg szilva
20 dkg liszt (ebből 10 teljes kiőrlésű)
10 dkg vaj (ezt helyettesíthetjük pálmazsírral)
5 dkg szeletelt mandula v. darabolt dió
1 tk őrölt fahéj
1/2 cs vaníliás cukor
(ha a gyümölcs túl savanyú szórjuk meg pl. barna cukorral)

A liszteket és vajat elmorzsolom, majd hozzákeverem a vaníliás cukrot és a csonthéjasok valamelyikét. A megmosott szilvát kimagozva, feldarabolva egy tűzálló tálba teszem és megszóróm őrölt fahéjjal. Beborítom a morzsával és mehet is az előmelegített sütőbe (kb. 200 fok) bő fél órára. Ha szép aranybarna a teteje elkészült.
Még melegen vanília fagyival igazi bűnbeesés!


3 megjegyzés:

baritas írta...

Éljenek a morzsák!
Már a szilva-fahéjjal is jól hangzik..

Szentpyr írta...

nagyon tetszik!

Viki írta...

Valami ilyesmit szoktunk az oviban is sütni. Tuti siker.