2010. július 31., szombat

Házi csokifagyi


...mert szeretik:) Ez egy nagyon egyszerű változat, nem kell hozzá fagyi készítő gép és hosszan tartó kevergetés. Lehet hogy nem a reformkonyha gyöngyszeme, de legalább nincs tele ízfokozókkal, guargumival és egyéb "nélkülözhetetlen" hozzávalókkal.
Általában, minden édességhez magas kakaó tartalmú csokit használok. Mivel itt nem adok hozzá plusz cukrot így kb. 50%-ost választok, így még nem túl keserű a fagyi.

Hozzávalók:

5 dl tejszín
15-20 dkg étcsokoládé ( ha a gyerekek is segítenek készíteni akkor kicsit több:o)

A csokit feltördelem és gőzfürdő felett felolvasztom. Amíg olvadozik előkészítem a formákat és felverem a hideg tejszínt habbá. Ha már az olvadt csoki nem meleg, de még folyós hozzákeverem a tejszínhabhoz. Formákba töltöm a maradékot műanyag dobozba és már mehet is a mélyhűtőbe. Ha délelőtt elkészítjük délután már lehet is fagyizni. A végeredmény egy könnyű, habos fagyi.

1 megjegyzés:

TErika írta...

Eddig azt hittem házi fagyit készíteni nagyon bonyolult...kellemesen csalódtam én is , a gyerekek is.