2012. szeptember 3., hétfő

Próbáltátok már ...?

... a szilvalevest kókuszreszelékkel?
... a tejberizst turmixolt szilvával és kókuszreszelékkel?
... a puliszkát almaszósszal?
... az avokádóturmixot darált magokkal (szezám, len, mandula), édes idénygyümölcsökkel (szilva, barack)?
... a kókuszzsírral dúsított tejbegrízt napraforgómaggal, pattogatott amaranttal és kókuszreszelékkel?

Nálunk nagy kedvencek:)

3 megjegyzés:

baritas írta...

új vizekre eveztél a nyáron? :)
hogyan fogadja a legénység az anyahajó új konyháját?

(nálunk eddig a tejberizs baracklekvárral volt a legnagyobb bátorság :)
Gratulálok a párosításokhoz!
az amarant és avokádó még felfedezésre vár a mi tengerünkön

betti írta...

Ezek nagyon izgalmasan hangzanak! Biztos ki fogjuk próbálni őket.
A pattogatott amarantról mesélj még, mert az el se tudom képzelni. Amarantot csak müzliből ismerjük.

GKrisz írta...

Rita! Sokszor már én is unom, amit főzök, így jönnek az ötletek. Megnézem, mi van itthon, a többi kreativitás. Szerecsémre a fiúk fogékonyak az újakra, de az sem veszi kedvem, ha nem, megeszem én szívesen, ők meg találnak mást. Ezért jó a nyár a sok zöldséggel, gyümölccsel.
Az avokádót a nyerskajásoknál olvastam, hallottam. Én pl. csak úgy pirítósra kenve is nagyon szeretem. De magában is finom. És az Aldiban a legolcsóbb, ha van felétek.

Betti! A pattogatott amarantot eddig csak krémlevesekbe tettem, mióta nem tehetek bele sajtot. Bodonynál ez úgy néz ki: amarant pici levessel pépesítve, annyit önt bele.

Egy ideje nem igen agyalok azon, mi lesz az ebéd. Így remek újdonságok tudnak az eszembe jutni.