2011. május 29., vasárnap

Borsó főzelék

Ha "rendes ételről" van szó ez Boróka nagy kedvence. Tündérlátta már írt egy nagyon jó összefoglalót  főzelékekről és a borsóról is, most gyereknap alkalmából leírom nálunk hogyan készül mostanában.

A borsót felteszem főni annyi vízben, hogy épp ellepje. Ha megpuhult behabarom tejben  simára kevert  teljes kiőrlésű liszttel. Ízlés szerint sózom, meghintem frissen vágott petrezselyemzölddel. És a végén meglocsolom egy kis olajjal (olivát, lenmagot vagy búzacsírát használok ilyenkor) ezt jól elkeverem, hogy ne vegyék észre hogy "összeolajoztam". Ha valaki paprikával szereti az ilyenkor hozzá keverheti az olajhoz. Azért ilyenkor kerül bele az olaj, hogy minden értékes tápanyag megmaradjon benne.

Nálunk nagy kedvenc hozzá a tükörtojás vagy a növényi fasírt.

Nincsenek megjegyzések: