2011. január 24., hétfő

Alma trikóban


Igazából bundában, de a gyerekekkel megbeszéltük, hogy az unalmas.

Kezdenek almáink aszalódni, ráncosodni így télvége közeledtével.
Talán nem bánták sorsukat (mint annak idején Saláta Sára sem).

Mindenkinek van saját bejáratott receptje a palicsinta készítésére. Ki tojás nélkül zabtejjel, rizstejjel, ki tojásosan teljes kiőrlésű liszttel vegyítve, ki szódával tojással, és ki tejjel szódabikarbónával, stb.
Az a lényeg, hogy a tészta kicsit sűrűbb legyen, mint a palacsintáé.
Megforgatjuk benne a karikára vágott almákat és ghíben, pálmazsírban, hidegen sajtolt olajokban (tetszés szerint) kisütjük.
Fahéjjas porcukorral tálaljuk.

Valószínűleg nincs új a nap alatt, mégis most aktuálisnak éreztem.

1 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

Aktuális:-) Kellenek az édes ízek, ebben a szürkés időben!