Megmaradt egy adag főtt hajdinám amit a napokban főztem köretnek. Törtem a fejem mi legyen vele és akkor találtam egy remek receptet a Nők Lapja Konyha márciusi számában, nagyon megörültem neki . Fél óra alatt kész volt a sütéssel együtt. A leírt mennyiség egy felnőttnek és két kicsi gyereknek elegendő.
Mi a lepényeket füstölt sajttal megszórva és fokhagymás joghurttal ettük. Szerintem remek lehet saláták mellé is, biztos ki fogjuk próbálni úgy is.
Hozzávalók:
15 dkg hajdina
15 dkg liszt (fele finom, fele teljes kiőrlésű volt nálam)
1 db tojás
1 dl tej
só
2-3 ág friss bazsalikom
zsiradék a sütéshez
A hajdinát készre főzzük és lehűtjük. A tojást a lisztel és tejjel elkevertem, ízesítettem sóval és felaprított bazsalikommal és hozzákevertem a főtt hajdinát is. Sűrű palacsintatészta jellegű masszát kell kapnunk. Felforrósítottam a palacsinta sütőmet, kevés napraforgó olajat öntöttem bele és kanállal kis lepényeket formáztam. Megsütöttem mindkét oldalát.
A bazsalikom nagyon jól passzol a hajdina diós aromájához!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Önmagában fogyasztjátok?
Ez nálunk, most egy egyszerű gyors ebéd volt reszelt sajttal megszórva és fokhagymás joghurttal. Szerintem hasonlóan lehet fogyasztani a rösztihez. Köretnek is ki fogom próbálni.
Megjegyzés küldése