Ez nem kifejezetten reform étel, de még is nyugodt szívvel írom le, mert nincs benne semmi mesterséges adalékanyag és még finom is!
Töpörtyűből az jó (ennél a krémnél is) ami jól ki van sütve, a belseje lukacsos, levegős.
Hozzávalók:
-2 marék tepertő (kb. 10 dkg)
-2 dl tejföl (kb.)
- 1/2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só, bors
Először a hagymát apróra vágom, majd minden hozzávalót beleteszek egy tálba és botmixerrel összedolgozom. Tejfölből annyit teszek hozzá, hogy lágy krémes legyen az állaga, de ne legyen folyós.
Jó étvágyat!
Betti, nem ériii!:) Ez nagyon guszta!
VálaszTörlésBár én utálom a zsírt, a töpörtyű az kicsit más. Tejfölel még soha nem kóstoltam.
VálaszTörlésSzuper! A gyerekek nálunk imádják a tepertőt, de az első keményebb falatnál megtorpannak...remélem ez kedvencé válik (holnap érkezik a biatorbágyi tepertőm- feliratkozós ).
VálaszTörlésA disznó zsírt én sem szeretem. Azért írtam, hogy jól kisütött töpörtyű kell, mert akkor könnyű krémet lehet csinálni:) A tejföl sokat lazít a helyzeten!
VálaszTörlésHű, erre benevezünk, hátha jobban csúszik a gyerekeknek a kenyér...
VálaszTörlés