2013. április 27., szombat

Málnás grapefuit turmix



Hosszú kihagyás után most újra készítek turmixokat. Még régen Stahl Judit egyik könyvében találtam ezt a málnás grapefruitos összeállítást, és ez a legnagyobb kedvencem. Nem csak azért, mert zseniális ez az ízpárosítás, hanem, mert nagyon magas mindkét gyümölcs vitamin és  ásványi anyag tartalma és ritkán esznek meg csak simán ennyi grapefruitot magában. Na meg a piros szín miatt mást is bele lehet csempészni. Például egy marék búzacsírát amit máskülönben nem esznek meg a gyerekeim. A pontos recept már nem tudom, hogy van én mostanában improvizálok.

Hozzávalók:
1 nagy darab grapefruit 
1 nagy banán
1 csomag mélyhűtött málna (30dkg)
1 marék búzacsíra
esetleg egy kis méz és víz, ha nagyon sűrű lenne

A grapefruitot én félbe vágom és a hártyák közül kivágom a gyümölcs húsát, a majd kifacsarom a maradék levét. Majd a többi hozzávalót is beleteszem az edénybe és jöhet a turmixolás. Pohárba töltjük és már ihatjuk is.