Szeretem a sütőtököt édes és sósan is. Már felvágni is szívderítő, a téli szürke napokon igazán jól esik az élénk színe:)
Hozzávalók:
- egy kicsi sütőtök
- kis fej vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj
- tökmag
A hagymát megpárolom, amikor már majdnem kész a fokhagymát is hozzáadom, ezt picit pirítom. Majd jöhet a sütőtök amit amit előzőleg megpucoltam és felkockáztam. Felöntöm annyi vízzel, hogy pont ellepje. Ha megpuhult a tök én botmixerrel pürésítem majd felengedem annyi vízzel, hogy még jó krémes legyen. Ha szükséges még sózom és borsozom. A tökmagot megpirítom és azzal tálalom.
És azért minimál, mert ezt az alapreceptet tovább fűszerezhetjük, vagy tejszínnel még krémesebbé tehetjük.
Mi is nagyon szeretjük! Nekem is van egy variációm, majd jövök vele!:)
VálaszTörlésDe jó:) várom a Te verziódat!
VálaszTörlésNálunk sajna most még Nándi lelkesedését is letörte Boróka:( de azért nem adom fel!
Ma kipróbáltam, és ugyan kifelejtettem belőle a fokhagymát, de így is nagyon finom lett. Mármint nekem ízlik, a gyerekek nem kóstolták meg. Majd megenyhülnek, remélem...
VálaszTörlés